Bizarno

Čovjeka boljela glava, otišao kod doktora, a tamo mu našli 150 insekata u nosu

Nesretni muškarac osjećao je nelagodu od oktobra, ali tek kada su mu se lice i usne natekle 9. februara, odlučio je potražiti medicinsku pomoć u HCA Florida Memorial Hospitalu.

“Prije nekoliko sedmica počeo sam primjećivati krvarenje iz nosa, neprekidno. Nisam mogao niti normalno otići na WC bez da mi nos počne krvariti”, objašnjava. 

Stvari su postale bizarno čudne kada je stigao u bolnicu: “Kada sam došao na pregled, ljekar je rekao: ‘Vidim kretanje'”, prisjetio se pacijent. Dr. David Carlson, jedan od ljekara, koristio je kameru kako bi pregledao nos pacijenta – samo da bi otkrio desetke ličinki insekata kako se hrane unutar nosa i sinusa, izbacujući tkivo i izmet, što je potaknulo upalu kod pacijenta.

Užasna situacija

“Što se tiče veličine, bile su različite, ali veće su bile velike poput kraja mojeg malog prsta. Neki od tih parazita su bili unutar nosa, pokušavajući naći mjesto za hranu, dok su drugi bili ukopani u tkivo”, rekao je Carlson.

Carlson je rekao da je njegov tim pokušao ukloniti kukce usisavanjem, ali kada se usis blokirao, koristili su različite instrumente za njihovo izvlačenje. Ali kukci nisu bili voljni napustiti svoje stanove, primijetio je Carlson.

“Oni su bili tačno ispod njegove lubanje, blizu mozga, i da su dosegli taj dio, mogli su ga ubiti”, objasnio je Carlson. Strašni gmizavci su poslani epidemiologu na identifikaciju. Pacijent pretpostavlja da su paraziti ušli u njegov nos nakon što je rukovao mrtvom ribom.

“Sada znam da moram promijeniti način na koji rukujem ribom. Ranije sam samo ispirao ruke u rijeci, ali sada ću koristiti sredstvo za čišćenje kako bih bio siguran da sam dobro očistio ruke i da ne diram nos ili lice”, rekao je pacijent.

Carlson je rekao da tokom svoje karijere specijalista za uši, nos i grlo nije vidio ovakav slučaj dokumentiran u SAD-u.