Vijesti

Crna Gora poziva turiste iz BiH: Dođite, imat ćete niže cijene smještaja, treba vam samo lična karta

Crna Gora je posredstvom Nacionalne turističke organizacije i Turističke organizacije općine Budva pozvala ljude iz BiH da ovogodišnji odmor provedu u toj zemlji.

Na promociji crnogorske turističke ponude za 2021., upriličenoj danas u Sarajevu, predstavnici navedene nacionalne asocijacije poručili su da bosanskohercegovačkim turistima treba samo osobna iskaznica ili putovnica za ulazak u Crnu Goru.

Ne trebaju se prilagati potvrde o testiranju na koronavirus niti potvrde o vakcinaciji protiv COVID-a 19.

Cijene smještaja bit će niže oko 10 do 15 posto u odnosu na one iz 2019. godine, a za ture s vodičima i do 20 posto, rekla je direktorica crnogorske turističke organizacije Ana Tripković Marković.

U Crnoj Gori je objavljen set zdravstvenih protokola, pa gosti mogu računati na poštivanje epidemioloških mjera, odnosno domaćini će učiniti sve da turisti u smještajnim kapacitetima budu u što sigurnijim uvjetima, poručila je također ravnateljica.

Ona navodi da je 2010. godine zabiježeno oko 100.000 dolazaka iz Bosne i Hercegovine, a 2019. duplo više.

Čak i prošle godine, obilježene pandemijom COVID-a 19, dolazak ljudi iz BiH na crnogorsku rivijeru bio je iznad očekivanja, rekla je.

Ona naglašava da će crnogorska turistička organizacija, sa srodnom organizacijom Sarajevske Županije raditi na zajedničkom nastupu na dalekim tržištima.

Maja Liješević iz Turističke organizacije općine Budva ističe da je današnji boravak crnogorskih turističkih predstavnika u Sarajevu upriličen iz više razloga.

"Došlo je vrijeme kad, nadamo se, možemo putovati, srećemo se, grlimo i ljubimo. Dobrodošli u Crnu Goru", poručila je Liješević bh. državljanima.

Promociji ovogodišnje crnogorske turističke sezone u Sarajevu, osim predstavnika Ambasade Crne Gore u Bosni i Hercegovini, prisustvovali su i turističke organizacije crnogorskih gradova Budve, Pljevalja, Podgorice, Ulcinja, Bara i Kotora, kao i predstavnici budvanske turističke privrede – hotelske grupacije Budvanska rivijera i „Montenegro stars hotels group“.

Uime domaćina, prisustvovali su predstavnici Turističke organizacije Sarajevske Županije, sarajevske općine Stari Grad, bh. turističkih organizacija i brojne novinarske ekipe čiji su pojedinci žrijebanjem nagrađeni boravkom od dva, tri ili pet dana u nekom od hotela na crnogorskoj rivijeri.