očekuje poštovanje

Crnogorski predsjednik Milatović prozvao srbijanskog lidera: Vučić o Crnoj Gori mora da bira drugačije riječi

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je kazao da je izjava predsjednika Srbije Aleksandar Vučić o ministarki evropskih poslova Crne Gore Maidi Gorčević bila neprimjerena.

Dodao je Milatović da predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i poslanik Milan Knežević treba da odgovore šta su radili u petak na vojnoj vježbi Vojske Srbije na Pešteru.

"Predsjednik Vučić je morao da izabere drugačije riječi u odnosu na politički stav koji je prenio Crnoj Gori.

Moramo s dodatnim poštovanjem i uvažavanjem da se odnosimo prema političkim akterima u Crnoj Gori i susjednim zemljama“, kazao je on.

Milatović je novinarima u Budvi kazao da bi on odgovorio na prozivke da je on na mjestu premijera Crne Gore Milojka Spajića, prenosi RTCG.

Vučić: Pokazati poštovanje

„U takvim situacijama po protokolu reaguje Ministarstvo vanjskih poslova, a zbog čega je to izostalo, nisam ja adresa.

Da li je reakcija trebala da se desi? Da! Da li je trebalo da reaguje predsjednik Vlade? Da! Ja da sam na njegovom mjestu, to bih uradio“, dodao je on.

Poslanica opozicione DPS Aleksandra Vuković-Kuč je ministarku Gorčević pitala kakva je njena reakcije na uvrede koje je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iznio o njoj zbog njene izjave da će Crna Gora podržati prijem Kosova u Vijeće Evrope.

Gorčević je kazala da je na prozivke“ Vučića trebao da odgovori predsjednik države Jakov Milatović, a zašto to nije uradio, pitanje je za njega“.

Poručila je da stoji iza svojih riječi i da se ne obazire na bilo čije prozivke jer, kazala je Gorčević, „moj stav o podršci Kosovu je bio ispravan i nije bio ishitren“.