Poruka iz NS

Ćudić: Imenovanje Iskovog sina je pucanj u nogu politici Trojke

Gostujući na TVSA državna parlamentarka Sabina Ćudić iz Naše stranke komentirala je aktuelnu političku situaciju, a između ostalog i imenovanje sina federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka, Rusmira, na poziciju direktora KPZ Zenica.

"Jako loša poruka. Mislim da svaki put kad se takve odluke donesu to je pucanj u nogu onim politikama za koje se mi borimo.

Ja bih više voljela da mi se postavljaju pitanje o kapacitetu ministara koje mi postavljamo, nego onih koji su došli upravo onom vrstom političke trgovine protiv koje se ja i moje kolege borimo.

Ako mi usvojimo ove zakone za koje se borimo, onda politička karijera gospodina koji je osigurao tu vrstu pozicija za svoje članove porodica više neće biti moguća.

Politički pregovori u BiH su nešto što nam je, pored sudstva, najveća prepreka za napredak.

Hajde da usvojimo ove zakone i da ograničimo djelovanje tih ljudi, kako ne bi ni mogli postati ozbiljna politička figura", rekla je Ćudić.

Dotakla se i Milorada Dodika i njegovih prijetnji Christianu Schmidtu.

"Naravno da ta vrsta politike može usporiti naš put ka EU. Ja bih rekla da je politika Milorada Dodika i sam on balvan na putu BiH ka EU.

Dodik je finansijski očajan, očajniji nego ikad. Nama REvropa treba i mi ćemo učiniti sve da ako treba i politikom ucjenjivanja postignemo ciljeve koji našim građanima trebaju, a to je Evropa".

O najavi hapšenja Schmidta:

"Ja sam uvijek sretna kad Dodik priča takve gluposti. Prvo, one se ne mogu implementirati, ne postoji nikakav rizik za Schmidta. Ali, je jako važno da to priča naglas kako bi Evropa znala s kim ima posla. On se sam identifikuje u Evropi, ne moramo ga mi identifikovati. Kad izgovara te stvari, mislim da to nije loše za nas jer ih on suštinski misli. Kad već crta sebi političku metu na čelo, onda je dobro i da se sam identifikuje", rekla je Ćudić.