stopirani projekti

Cvijanović se naljutila na Sattlera: Mnogo od ovog što sada iznosi zvuči vrlo licemjerno

Željka Cvijanović izjavila je da je energetika u nadležnosti entiteta, komentirajući preporuku za izradu i usvajanje zakona o gasu BiH

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović obrušila se na šefa Delegacije Evropske unije u BiH Јohanna Sattlera.

Ona je komentirala Sattlerovu izjavu da su Republici Srpskoj stopirana dva projekta vrijednosti 1,2 milijarde KM i da je za to odgovorno rukovodstvo RS i predsjednik RS Milorad Dodik, koji su, kako smatra, odgovorni i za eskalaciju krize u BiH.

Cvijanović kaže da "Sattler odlično zna da sve što se uspjelo učiniti u ispunjavanju uslova o dodjeljivanju kandidatskog statusa BiH i one o početku pregovora- ne bi bilo moguće bez učešća RS".

"Zato mi mnogo od ovog što ambasador Sattler sada iznosi zvuči vrlo licemjerno, kao što je besmisleno i uporno iskazivati kritiku na račun jednih, a pohvale na račun drugih, a konačno krajnje je besmisleno da EU postavi određene uslove, poput onog o reformi Ustavnog suda BiH, a onda sama zaustavlja ili usporava tu istu reformu", rekla je Cvijanović.