zvučni mračno

Da li se samo (neslano) šalio? Edi Rama: Hrvatska bi lako mogla da napade Srbiju, Srbija Kosovo, a BiH samu sebe

Razgovaralo se o evropskoj perspektivi zemalja na Balkanu i njihovoj utrci sa Ukrajinom u tome koja brže da napreduje ka Uniji

Premijer Albanije Edi Rama bio je učesnik jednog od panela na Bledskom forumu na kojem su osim njega bili i predstavnici zemalja Zapadnog Balkana, Srbije, Kosova, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, ali Hrvatske i Bugarske.

Slogan ovogodišnjeg foruma je Solidarnost za globalnu sigurnost.

Na jučerašnjem panelu razgovaralo se i o evropskoj perspektivi zemalja na Balkanu i njihovoj utrci sa Ukrajinom u tome koja brže da napreduje ka Uniji.

Tu utrku iskoristio je i Rama našalivši se, ali je njegova šala, čini se otkrila odnose zamalja regiona, bar kako ih on vidi, prenosi Danas.

"Ko koga treba da napadne na ovom panelu kako bi brže dobio članstvo od Ukrajine. Bez sumnje, Bugarska bi lako mogla da napadne Sjevernu Makedoniju.

Hrvatska bi lako mogla da napade Srbiju, Srbija bi lako mogla da napadne Kosovo, a Bosna i Hercegovina bi mogla bez problema da napadne samu sebe“, rekao je Rama što je izazvalo smijeh u publici.

Rama je nastavio i rekao da bi Grčka sigurno sa zadovoljstvom učinila uslugu Albaniji i napala je, ako bi Albanija od nje to tražila.

"Crna Gora bi mogla da se pravi mrtva na plaži. I tako bi svi bili spremni da uđemo u voz sa Ukrajinom“, kazao je Rama uz aplauz, dodavši da je ovo možda zvučalo mračno.