Vijesti

Dan sjećanja na žrtve ustaških zločina. Vučić iz Donje Gradine poručio: Mi u granice ne diramo

Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u koncentracionom logoru Јasenovac obilježava se danas u Bosanskoj Dubici i Donjoj Gradini.

Obilježavanju u Donjoj Gradini prisustvovuju predsjednici RS Željka Cvijanović i Srbije Aleksadar Vučić, član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković, predsjedavajući Vijeća ministara Zoran

Ovakav zločin, navodi Vučić, može i sutra da se dogodi nekom drugom.

- Svijet u kome nečije ime od kolijevke do groba ne smije da bude spomenuto, svijet klanja, više ne smije nikada da postane moguć. Mi takav svijet danas sprečavamo. Danas podsjećajući na strahotu koja nas je snašla podsjećamo i na zločin koji je u naše ime počinjen spremni da ga nikada ne zaboravimo, jer je razum jedini odgovor na ovoliku nesreću - ističe Vučić.

Istakao je da postoje tri stvari koje srpski narod mora zapamtiti.

- Mi danas imamo tri stvari koje moramo da zapamtimo za cjelokupan srpski narod. Pod jedan: mir, mir, mir je najvažniji za srpski narod. Pod dva: i Srbija i Republika Srpska i srpski narod u cjelini mora da bude dio međunarodne zajednice, nikada više sebi ne smijemo da dozvolimo da budemo izolovani i da budemo odstranjeni iz svijeta. Pod tri: nema nikakve sumnje i to danas s pravom možemo da kažemo da je međunarodno javno pravo odavno sahranjeno, da pravde u međunarodnim odnosima nema, da licemjerje vlada i dvostruki standardi upravljaju politikama velikih sila. I to kažem ovdje njima u lice pred njihovim predstavnicima - naveo je Vučić.

Mi u granice ne diramo, one iz 1991. godine smo priznali, rekao je Vučić.

- I kada vam govore licemjeri jedni o tome kako su protiv promjena granica, ne zaboravite da su nam mijenjali granice i ‘90-tih, da su pokušali i da mijenjaju granice i danas i Srbiji još 2008. godini i da im danas odgovara da kažu da su, tobože, protiv promjena granica. Mi u granice ne diramo, one iz 1991. godine smo priznali - naglasio je Vučić.