pored neretve

Dan sporta u Konjicu: Paljenjem plamena počele Sportske igre mladih

 Danas je Grad Konjic u sklopu manifestacije „Dani grada Konjica“ bio pokrovitelj i domaćin programa „Dan sporta“ koji je na keju pored rijeke Neretve u centru grada okupio učenike osnovnih škola, koji su se natjecali u različitim sportskim disciplinama.

Najbolji učenici osnovnih škola zajedno s gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem i reprezentativkom Bosne i Hercegovine u košarci Kanitom Kozić, članicom Ženskog košarkaškog kluba Konjic koji se plasirao u Premijer ligu BiH, danas su paljenjem plamena Sportskih igara mladih, ozvaničili početak tog događaja.

"Izuzetno sam počašćena i ponosna što sam imala priliku pozdraviti sve prisutne na ovom događaju uime Grada Konjica i gradonačelnika Osmana Ćatića, koji svojim svakodnevnim aktivnostima pokazuje koliko se u ovom gradu poklanja pažnje sportu, sportašima i stvaranju uvjeta da svako dijete koje ovdje odrasta poželi biti košarkaš, nogometaš, karatista, odbojkaš", kazala je Kozić.

Dodala je kako je Dan sporta odlična prilika da sportaši pokažu mladim generacijama koliko je sport bitan za život svakog pojedinca, saopćeno je iz Grada Konjica.