kup bih

Danas na rasporedu susreti Kupa BiH: Odgođena utakmica Širokog i Veleža

Utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Veleža definitivno je odgođena.

Meč se prvobitno trebao odigrati u srijedu, a onda je naknadno trebao biti prolongiran za četvrtak, ali ni to na kraju neće biti slučaj.

Kako su zvanično objavili iz Veleža, dobili su potvrdu Komiteta za takmičenje NFS BiH o odgađanju utakmice i potpuno novom terminu, pa će njihov susret biti odigran naredne srijede.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je zaprimio službenu odluku Komiteta za takmičenje Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine o odgodi utakmice 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Naime, kako je ranije planirano, prva četvrtfinalna utakmica protiv ekipe NK Široki Brijeg trebala se odigrati u srijedu, 28. februara, međutim zbog novonastalih okolnosti uzrokovanih velikim padavinama, pomenuta utakmica je odlukom Saveza prolongirana za narednu sedmicu te će biti odigrana sedam dana kasnije, odnosno 06. marta 2024. godine na stadionu Bare u Čitluku” – stoji u saopštenju Veleža.

Podsjetimo, sve ostale utakmice će se odigrati odigrati danas, a na rasporedu su sljedeći mečevi: Jedinstvo Bihać – Zrinjski (13h), Posušje – Sloga Meridian (16h), Borac – Sarajevo (18.30h).