Sarajeco

Danas u Hadžićima nastavak proljetne akcije čišćenja Kantona Sarajevo

Akcija proljetnog čišćenja Kantona Sarajevo "Sarajeco" nastavlja se danas, 27. maja 2024. godine, na području općine Hadžići, saopćeno je iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Kako navode iz ovog resornog ministarstva, projekt "Sarajeco" i proljetna akcija čišćenja Kantona Sarajevo kao redovna proljetna aktivnost ponovo će okupiti radnike komunalnih preduzeća i drugih partnera na jednom mjestu.

"Ovdje nam se pridružuju kolege iz komunalnog preduzeća Komunalac iz Hadžića, Dobrovoljno vatrogasno društvo Tarčin, te kolege iz kantonalne civilne zaštite iz Hadžića. Plato pored stadiona FK Radnik u Hadžićima će sutra u 7:00 sato biti mjesto odakle ćemo nakon smotre učesnika u akciji krenuti s realizacijom predviđenih planova akcije. Kao i u općinama u kojima je do sada realizirana akcija, radnici komunalnih preduzeća pojačano će vršiti uklanjanje divljih deponija, odvoz otpada, pročepljavanje odvodnih sistema, uređenje javnih zelenih površina i svih drugih aktivnosti. Ovo je lokalna zajednica koja broji mnoge divlje, nelegalne deponije na privatnom posjedu. Stoga, upućujem poseban poziv građanima ove općine da se maksimalno uključe i da olakšaju ekipama na terenu kako bi cijela aktivnost imala potpun smisao", izjavio je resorni ministar Bojan Bošnjak.

Proljetna akcija čišćenja Kantona Sarajevo je do sada realizirana u općinama Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža, dok u akciji učestvuju preduzeća čiji je osnivač Kanton Sarajevo, a to su KJKP Rad, KJKP Park, JKP Vodovod i kanalizacija, KJU za zaštićena područja KS, KJKP Pokop, te Kantonalna uprava civilne zaštite.