POTRAGA SE NASTAVLJA

Danka je nestala prije osam dana, a otac se tek sad oglasio

Nastavlja se potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je prije osam dana nestala u Banjskom polju kod Bora. Nakon analize svega što je do sada poduzeto u potrazi za djevojčicom, istraga na teritoriju Srbije je proširena, kaže za RTS Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.

Ministarstvo unutarnjih poslova Crne Gore saopoćilo je jučer da je u toku potraga za nestalom djevojčicom iz Srbije i zamolilo građane Crne Gore da ako imaju informacije o tome obavijeste ured Interpola u Podgorici.

Helikopteri MUP-a nadlijetali su ovih dana šire područje na kojem je Danka nestala.

Specijalni timovi MUP-a pretražili su okolicu kuće, tunel, podzemne kanale i šahtove te šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se djevojčica tu nalazila, rekla je Otović Pjanović i dodala da MUP nastavlja operativni rad.

Istraga se proširila na Austriju

"Mi smo puno puta izlazili s ocem i majkom na mjesto događaja, što je logično, a logično i je da su oni više puta saslušavani. Radi se preispitivanje svih činjenica i okolnosti i moramo odraditi rekonstrukciju događaja da bismo utvrdili kako je dijete moglo nestati", rekla je Otović Pjanović.

Istovremeno, istraga se proširila i na Austriju. Interpol je raspisao žutu potjernicu. Srbijanac koji živi i radi u Beču snimio je dvije žene na ulici glavnog grada Austrije pored kojih se igra djevojčica koja podsjeća na dvogodišnju Danku. Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu.

Ambasada Srbije u Beču apelirala je na građane da, ako na teritoriju Austrije prepoznaju nestalu djevojčicu, odmah obavijeste srbijansku ili austrijsku policiju.

Prvi put se oglasio otac

Jučer se prvi put od nestanka oglasio otac male Danke Miloš Ilić. "Samo želim da se moja Danka vrati kući živa i zdrava! Policija radi svoj posao i ja im vjerujem. Mi kao porodica ćemo se oglasiti kada sve ovo završi", rekao je za Blic.