Na marginama

Delegacija PSBiH u PSNATO razgovarala sa Delegacijom Državnog zbora Slovenije

Tokom razgovora, razmijenjena su mišljenja o aktuelnom euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović i zamjenici predsjedavajućeg Delegacije Marina Pendeš i Obren Petrović sastali su se danas u Kopenhagenu, na marginama 69. godišnjeg zasjedanja PSNATO-a, sa Delegacijom Državnog zbora Republike Slovenije u PSNATO-a, u kojoj su bili predsjedavajući Delegacije Matej Tonin i članovi Delegacije Državnog zbora Aleš Rezar i Miha Lamut.

Tokom razgovora, razmijenjena su mišljenja o aktuelnom euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine i aktivnostima koje provode Delegacija PSBiH u PSNATO-a, Komisija za saradnju sa NATO-om i institucije BiH.

Članovi Delegacije Državnog zbora Republike Slovenije zahvalili su se na pomoći koju je pružila Bosna i Hercegovina, posebno inžinjerijska jedinica Oružanih snaga BiH, nakon katastrofalnih poplava koje su nedavno pogodile Republiku Sloveniju.

Članovi Delegacije Državnog zbora Republike Slovenije potvrdili su dolazak na 105. Rose Roth seminar PSNATO-a, koji će se sredinom novembra ove godine održati u Sarajevu, izražavajući time punu podršku PSBiH i Delegaciji PSBiH u pripremi tog velikog i značajnog skupa koji će promovisati partnerstvo i dijalog između zemalja Jugoistočne Evrope, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.