Vijesti

Detalji sinoćnjeg ubistva u Velikoj Kladuši: Ubica ispalio sedam metaka. Motiv je krvna osveta?

Sinoć je oko 22 sata u ulici Mahmuta Zulića, u neposrednoj blizini velikokladuškog školskog centra, ubijen Asmir Halilagić poznatiji kao Acko Pemin iz Velike Kladuše.

Vijest je za Raport potvrđena iz MUP-a USK.

"Nakon uviđajnih radnji, tijelo ubijenog H. A. je dovezeno na odjel patologije radi vršenja obdukcije. Vozilo u kojem se nalazio ubijeni je vučnom službom prevezen na parking vozila Policijske stanice Velika Kladuša radi vještačenja. Osumnjičeni je lišen slobode, i tom prilikom je patroli policije predao vatreno oružje pištolj s jednim okvirom i 7 komada metaka kalibra 9 mm koji će biti predmet vještačenja. Isti će biti kriminalistički obrađeni te uz izvještaj predati tužiteljici", kazao nam je portparol MUP-a USK.

Prema pisanju lokalnih portala, motiv ubistva je krvna osveta, ali tu informaciju nam nisu mogli potvrditi u MUP-u.

Naime, navodno je Asmir H. u noći 07. januara 2021. godine ubio Hasana Grahovića (28) pogodivši ga u predjelu grudnog koša, a zbog dobrog vladanja u zatvorskoj jedinici odobren mu je izlazak iz zatvora na slobodu i samo nekoliko dana po izlasku, ubijen je sa osam hitaca iz vatrenog oružja.

Počinilac ubistva, navodno brat ubijenog Hasana, bez nasilnog ponašanja i opiranja predao se u PU Velika Kladuša gdje se će biti zadržan do dolaska kantonalnog tužioca iz Bihaća.