Politika

Dević tvrdi da neko sabotira TV prijenos Skupštine KS dok govore SDA-ovci. Tražio i prekid sjednice: Ovo nam je vrlo indikativno

U nastavku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici razmatraju Prijedlog zakona o visokom obrazovanju, no pažnju je odvuklo nešto drugo.

Naime, Televizija Sarajevo koja prenosi sjednicu uživo u svom programu imala je izvjesnih tehničkih problema prilikom prenosa, pa su neke od diskusija bile isprekidane ili se nisu prenosile.

Među njima je i samo izlaganje ministrice visokog obrazovanja Aleksandre Nikolić.

No, zastupin SDA Mahir Dević imao je drugačiju teoriju - da neko saboritira Klub SDA.

On je prekinuo izlaganje zastupnice SDP-a Jasne Duraković te tražio da se ispita kakvi su tehnički problemi.

"Je li imamo nekih problema sa prijenosom? Dobivamo inforamcije da nas se prekida, da prijenos ne radi? Nije uredu, dajte da se napravi pauza, ovo nam izgleda da se zlonamjerno dešava kada govore zastupnici SDA", rekao je Dević.

Uključio se zastupnik SDP-a Igor Stojanović.

"TV prenos nema nikakve veze s poslovnikom. To je dobra volja da informiramo javnost. Ne možemo zbog prenosa prekinuti sjednicu, pa nije ovo reality show. Nigdje u poslovniku ne piše da mora biti prenos", rekao je Stojanović.

Onda je Dević replicirao.

"Ovo nama izgleda indikativno. Kada govori zastupnici SDA ovo se dešava. Tražimo da se to otkloni ili ćemo mi uzeti pauzu. Pa vi odaberite šta ćete", rekao je Dević.