Mešalić i Zuhrić najglasniji

DF-ovci bijesni na Konakovića jer ima rješenje za njihovu blokadu

Najava rješenja nikako nije legla nekim DF-ovcima

Nakon što su SDA i njeni sateliti i jučer nastavili blokadu u Predstavničkom domu FBiH, čini se da Trojka i HDZ imaju neko rješenje. Bar je tako jučer ustvrio predsjednik NiP-a Elmedin Konaković.

“Imam lošu vijest za opoziciju. Imamo rješenje za njihovu blokadu, već sutra kreću sastanci. Bit će mi žao”, rekao je Konaković.

Naime, SDA predvodi blokadu popunjavanja radnih komisija koje su ključne da bi se neki procesi doveli do kraja, a upravo je DF, kao jedan od opozicionih satelita SDA, najglasniji i naradikalniji u provođenju te blokade. Zbog toga ih je Konaković prozvao ‘najdestruktivnijom opozicijom ikad’.

A najava rješenja nikako nije legla nekim DF-ovcima.

Federalni zastupnik Mahir Mešalić je objavio da je njemu čast što je destruktivan.

“Čast mi je što sam dio ‘najdestruktivnije opozicije ikada’ i što Konaković po nalogu Čovića ne može plasirati Vukoju u Ustavni sud BiH. Nažalost, toliko je Dino van sebe, da je počeo kao vlast da prijeti opoziciji. Da se razumijemo, izdajnika se ne bojimo, uzalud su te prijetnje. Kažeš ‘biće nam žao’ kao zažaliti ćemo nešto. Ništa nama nije žao, naprotiv, nama je drago jer znamo zašto se borimo”, naveo je Mešalić.

Žustar je bio i Albin Zuhrić, još jedan DF-ovac.

“Čovićev časnik se bori za Vukoju više nego HDZ. Spreman časnik i zakon prekršiti da impresionira šefa”, naveo je on.

Konaković nije naveo šta je to rješenje, no očito je izazvalo paniku.