zajedničke liste

DF zajedno sa ‘izdajnicima’ iz SDP-a i NS-a izlazi na izbore u Vitezu: Imamo identične probleme

Stranke Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, Naša stranka i Demokratska fronta su u Vitezu postigli dogovor o zajedničkom nastupu na Lokalnim izborima u oktobru. Kandidati te tri stranke bit će na jednoj koalicionoj listi, kažu u zajedničkom saopćenju koje je dostavila Naša stranka.

"Smatrajući da su naše ideje i pogledi na probleme u Vitezu skoro pa identični, da sve građane posmatramo jednako, jedino normalno i odgovorno rješenje u ovom trenutku za Vitez je bila koalicija ova tri politička subjekta.

OO SDP BiH Vitez kao nosilac opozicionog djelovanja sa svoja dva vijećnika u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća Vitez pokazao je da je neophodno snažnije, jedinstvenije i jače djelovanje kroz vijeće kako bi se ubrzalo rješavanje nagomilanih problema s kojima se nose građani Viteza.

Naša koalicija uskoro će objaviti plan oporavka i oslobođenja općine Vitez, koji će sigurno biti prihvatljiv za većinu naših građana.

Ovim procesom koji nije bio ni lak, ni jednostavan, ni brz, prevaziđeni su uski stranački interesi zarad građanskih prava i interesa i jačanja društvene zajednice kao kohezivnog faktora koji će stabilizirati ekonomiju, komunalnu politiku, privredu, poljoprivredu, kao i druge segmente života građana jedne lokalne zajednice."