Direktor NP-a

Dino Mustafić: Ne znam koji su pravni razlozi, ali se ovo ne smije činiti Ismetu Gavrankapetanoviću

Proslavljeni bh. režiser i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić reagovao je na odluku ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Nediljka Rimca da ne potpiše saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koju je saopćio danas, 21. februara.

Mustafić smatra da je ovaj potez pogrešan zbog ugleda kojeg ima Ismet Gavrankapetanović kao doktor.

"Ne znam koji su 'pravni razlozi' uskraćivanja saglasnosti federalnog ministra na imenovanje dr. Ismeta Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a, ali sigurno da su ovo potezi koji se nikako ne smiju činiti uglednim ljekarima i naučnicima sa besprijekornom profesionalnom karijerom", poručio je Mustafić na X-u.

Podsjetimo, pravni odbor KCUS-a na sjednici krajem prošle godine za novog generalnog direktora imenovao je većinom glasova Ismeta Gavrankapetanovića, a već dan poslije svoju odluku dostavio Rimcu.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović nije mogao preuzeti dužnost bez potrebne saglasnosti Nedeljka Rimca, koji je do danas skoro tri mjeseca izbjegavao dati svoj potpis na ovu odluku.