Region

Direktorica jedne od najvećih kompanija u BiH postala savjetnica premijerke Srbije

Jelena Trivan je na sjednici Vlade Srbije za savjetnicu premijerke Srbije, Ane Brnabić. Ovu informaciju za Nova.rs potvrdila je i Trivan.

Kako se navodi u rješenju o imenovanju, Trivan je za savjetnicu Ane Brnabić imenovana počev od 20. januara i na njoj će, sudeći po pomenutom dokumentu, biti dok traje dužnost predsjednice Vlade.

Osim toga, ona već neko vreme obavlja funkciju direktorice “Mtela” u Banjaluci, kćerke firme Telekoma Srbija.

Trivan u izjavi za Nova.rs kaže da će Brnabić savjetovati u oblasti reforme pojedinih javnih preduzeća.

“Ja obavljam isključivo jednu funkciju, a to je direktor “Mtela”. Premijerki pomažem bez naknade i ikakvih beneficija. Prije svega u budućoj reformi Zavoda za udžbenika i sličnih javnih preduzeća iz domena izdavaštva, nauke, prosvjete, a s obzirom na iskustvo direktora Službenog glasnika. Dakle, isključivo u oblastima u kojima imam znanje i iskustvo koje je vrlo ograničeno”, navodi savjetnica premijerke Srbije.

Trivan dodaje da će to raditi u mjeri u kojoj može da pomgne, imajući u vidu njeno primarno zaposlenje.

Podsjetimo, na funkciji predsjednice Vlade Srbije nalazi se od 29. juna 2017. godine. Na tu funkciju ponovo je izabrana u oktobru 2020. i oktobru 2022.   Postala je članica Srpske napredne stranke početkom oktobra 2019. godine. U julu 2021, na sastanku proširenog sastava Izvršnog odbora SNS i beogradskih odbora,  izabrana je za povjerenicu Gradskog odbora Beograda Srpske napredne stranke. U novembru 2021. na Skupštini SNS izabrana je za potpredsjednicu partije.  Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare