drama u crnoj gori

Dječak (13) prijetio da će ubiti 30 osnovaca sa spiska za odstrel!

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Bijelom Polju i policija jutros su ispitivali navode da je učenik Osnovne škole “9. maj” u Sutivanu u Crnoj Gori, prijetio đacima te škole da će ih ubiti.

Kako je "Dan" objavio, u prigradskom naselju Sutivan, grupa roditelja najavila je da danas neće slati svoju djecu na nastavu u školu jer su u strahuju za njihovu sigurnost, zbog toga što je navodno dječak (13) prijetio da će ubiti 30 osnovaca sa spiska za odstrel koji je napravio.

Povodom slučaja, oglasilo se crnogorsko Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

Ministarstvo je organizovalo sastanak sa direktoricom škole, predstavnicima Centra sigurnosti Bijelo Polje, predstavnicima nastavnog osoblja i roditeljima učenika škole.

"Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je upoznato sa preduzetim mjerama iz nadležnosti Centra bezbjednosti Bijelo Polje, nadležnog tužilaštva kao i Centra za socijalni rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi navedenog događaja i dobilo uvjeravanja da će ovaj događaj koji je uznemirio javnost, biti prioritet u radu nadležnih organa.

Radi preciznog informisanja javnosti, u JU OŠ "9.maj" Bijelo Polje, nije došlo do prekida nastavnog procesa, već se nastava odvija redovno", ističe se u saopćenju Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.