EGZIBICIJA U RIJADU

Đoković i Nadal potvrdili učešće: Saudijska Arabija nije žalila novac za ovaj spektakl

Novak Đoković, Rafael Nadal, Carlos Alkaraz, Janiik Sinner, Daniil Medvedev i Holger Rune učestvovaće u Rijadu na egzibiciji koja će nositi naziv "Šest kraljeva slema".

Meč će se održati u oktobru, ali tačan datum još uvijek nije poznat, kao ni ostali detalji vezani za ovaj događaj.

Inače, petorica od šestorice nabrojanih tenisera su Grand Slam šampioni. Novak Đoković ima 24 titule, Nadal 22, Alkaras dvije, dok Medvedev i Sinner imaju po jednu. Jedini koji se našao u društvu kraljeva, a da po Grand Slam titulama njima ne pripada je mladi Danac Holger Rune. On do sada nije uspio da se domogne titule na najvećim turnirima, ali organizatori vjeruju da bi i on mogao uskoro da postane najbolji na jednom od četiri najprestižnija teniska takmičenja, pa su ga uvrstili u odabrano društvo.

Nije čudno ni zašto je baš Saudijska Arabija izabrana za mjesto ove egzibicije, kada znamo da je Nadal postao ambasador tenisa u ovoj zemlji.

Arapi ne žale novac, poslije nogometa, Saudijci su počeli da ulažu i u tenis, a da bi promovisali ovaj sport, pozvali su Rafaela Nadala i uspjeli su da ga ubjede da ovde otvori akademiju.

"Gdje god pogledate u Saudijskoj Arabiji vidite napredak i progres i želio bih da budem dio toga. Nastavljam da igram tenis jer volim ovu igru. Ali, pored toga želim da pomognem razvoju tenisa širom svijeta, a ovde vidim veliki potencjial. Djeca koja su danas ovde su budućnost i imaju pravu strast prema sportu. Ako mogu da pomognem da uzmu reket ili da jednostavno uživaju u zdravom životu, biću sretan da napravim tu razliku", rekao je Rafael Nadal.