Uzima odmor

Đoković otkazao nastup na turniru na kojem drži rekord po broju titula

Bila je to očekivana odluka, obzirom kako je iza Đokovića intenzivan period u kojem je osvajao Masters u Cincinnatiju te US Open, a potom se priključio i Davis Cup reprezentaciji Srbije

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković objavio je putem društvenih mreža da neće nastupiti na ATP Masters 1000 u Šangaju, koji se ove godine se vraća u kalendar po prvi put nakon covida.

"Tokom godina dobio sam najbolju podršku u Kini. Šangaj je uvijek bio jedan od mojih najdražih turnira u sezoni. Nedostajat će mi moji navijači u Kini. Nadam se da ću se vratiti u Kinu u budućnosti”, objavio je Đoković na Instagramu.

Bila je to očekivana odluka, obzirom kako je iza Đokovića intenzivan period u kojem je osvajao Masters u Cincinnatiju te US Open, a potom se priključio i Davis Cup reprezentaciji Srbije.

Teniser iz Srbije do sada je u Šangaju osvojio četiri titule po čemu je rekorder. Turnir se ove godine vraća u kalendar nakon pandemije prvi put nakon 2019. godine, a nagradni fond iznosit će osam miliona dolara (7.5 miliona eura).

Turnir je na rasporedu od 4. do 15. oktobra.