spremni za penziju

Đoković priznao: Nadal i ja nećemo još dugo igrati. Jedna era se završava, tužno je to

Srbijanski teniser Novak Đoković (36) rekao je danas da je svjestan da se jedna era završava i da on i njegov španski rival Rafael Nadal (37) neće još dugo igrati.

"Rafael Nadal i Roger Federer su uz Andyja Murraya, bili nerazdvojni dio mog razvoja kao igrača i svega što sam postigao. Za to su mnogo zaslužna rivalstva sa njima.

Svi znamo da će ti trenuci doći za sve nas, ali kad zapravo dođu i kada zapravo shvatiš da je to to, Roger je završio karijeru, Rafa i ja nećemo još dugo igrati, jedna era se završava, i tužno je. S druge strane, toliko je divnih trenutaka i mečeva, rekorda koje smo postavili pojedinačno, ali i kao grupa.

Možda i najveća rivalstva u historiji sporta između nas trojice-četvorice", rekao je Đoković na konferenciji za medije u američkom Indian Wellsu.

Osvrnuo se Novak i na Nadalovo povlačenje sa turnira.

"Hajde da vidimo koliko još možemo, tužno je što je Rafa morao da se povuče. Putovali smo zajedno u Sjedinjene Američke Države. Nije bilo planirano, ali bilo je lijepo vidjeti njegovu porodicu i njega.

Znam da je došao rano jer je želio da se prilagodi vremenskoj zoni, da trenira što je više moguće i da se spremi. Dao je sve od sebe, ali nije bilo suđeno.

Uvijek je želio da bude na vrhuncu na šljaci, na Roland Garrosu", zaključio je Đoković, prenose agencije.

On će prvi meč na Mastersu u Indian Wellsu igrati sutra protiv Australca bosansohskohercegovačkog porijekla Aleksandra Vukića.