pognuo glavu

Đoković utučen nakon poraza: Jedna rečenica je šokirala sviju

Iako je proveo četiri sata na terenu, igrao i singl i dubl, Novak Đoković nije uspeo da odvede Srbiju u finale Davis cupa. Najveća prilika propuštena je u duelu sa Janikom Sinnerom, gdje je Đoković imao tri meč lopte koje su bile ključne za trijumf u ukupnom skoru u polufinalu.

Nakon ovog razočaravajućeg ishoda, Đoković je stao pred medije u Malagi i dobio pitanje o učešću u Davis cupu naredne godine, a njegov odgovor je sve prilično zabrinuo.

"Ne znam, meni je najveće zadovoljstvo i čast da igram za svoju zemlju. Daleko je sljedeća godina", odgovorio je Đoković.

Iako svi odmah pomišljaju na penziju, treba situaciju sagledati realno. Želje sigurno ima, ali je raspored prilično gust.

Đoković će u maju naredne godine napuniti 37, a cilj mu je zasigurno zlato na Olimpijskim igrama koje se od 26. jula do 11. avgusta održavaju u Parizu.

Međutim, to nije sve – kao što ste i pretpostavili. Rolan Garos održava se od 20. maja do 9. juna, pa Vimbldonu od 1. do 14. jula, što znači da će mijenjati podloge – šljaka, trava, ponovo šljaka.

Posljednji grend slema u sezoni je US Opena, koji se održava od 26. augusta do 8. septembra, a datumi za Davis cup još nisu poznati.