SLABA FORMA

Prvo se rastao s Ivaniševićem, a sada je zabrinuo čitavu Srbiju. Đoković otkrio: “Moram biti iskren”

Novak Đoković ove sezone još nije osvojio niti jedan turnir što je bio i jedan od razloga za prekid saradnje s njegovim dugogodišnjim trenerom Goranom Ivaniševićem. Nova prilika za prekid crne statistike bit će mu Master u Monte Carlu kojem se Srbin posebno veseli.

"Uvijek sam volio igrati ovdje. Živim tu dugo, moje dvoje djece je rođeno ovdje, kao dom mi je. Nevjerojatan broj sati sam proveo ovdje trenirajući. Znam sve, ali igranje kod kuće stvara pritisak. Zemlja je najzahtjevnija podloga. Treba mi duže da dostignem svoj najbolji nivo. Na početku karijere sam ostvarivao bolje rezultate. Posljednjih pet ili šest sezona nisu bile toliko uspješne. To se možda promijeni, sjajno je što sam ovdje. Nisam igrao u Miamiju, pa sam imao više vremena trenirati na zemljanoj podlozi", kazao je Đoković.

Ipak, postoji i jedan problem, a Đoković je tako malo i zabrinuo sunarodnike otkrivši kako nema pretjerano velika očekivanja od turnira:

"Da budem iskren, nisu velika. Kada pogledate kako sam igrao ove godine i rezultate koje sam ostvarivao ovdje. Za mene, uglavnom je riječ o poboljšavanju igre na zemlji. Nadam da ću postići formu sa Roland Garrosa. Sve preko toga je bonus", kazao je Novak.

Dotakao se i ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu koje počinju 26. jula.

"One su veoma važne, uvijek govorim o Olimpijskim igrama kao prioritetu. Na posljednjih nekoliko nisam uspio dostignuti najbolji nivo. Ovaj put će biti malo drugačije. Po prvi put ćemo igrati na zemlji. Igranje prije toga na Roland Garrosu će pomoći u spremanju. Doduše, prije toga imamo mali turnir Wimbledon haha i to nije idealno. U svakom slučaju, najbitniji period godine je između Roland Garrosa i US Opena. Tada morate biti spremni mentalno i fizički", zaključio je.