premijer liga bih

Đurbuzović za Raport ‘otkrio tajnu’ tri vezane pobjede Željezničara. Na Grbavici odjednom sve izgleda bolje

Foto: FK Željezničar

U okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar savladao Tuzla City sa 2:0.

Plavi su na krilima dvostrukog strijelca Sulejmana Krpića, ali i veterana Semira Štilića, došao do zlata vrijedne pobjede, koja mu je i matematički osigurala opstanak u ligi.

Ipak, svima je to jasno, najveće zasluge za čudesan preporod plavih idu na ime trenera Dine Đurbuzovića.

Đurbuzović je nakon superturbulentnog perioda koji je vladao na Grbavici, što je za posljedicu dovelo da je FK Željezničar upravo večeras protiv Tuzla Citya osigurao opstanak u Premijer ligi BiH, vratio plave na staze pobjeda.

Jedan od najslavnijih klubova sa ovih prostora tako se jedva spasio ispadanja iz najslabije lige sa ovih prostora, a za to mogu biti zahvalni Dini Đurbuzoviću. I promjenama koje sa sobom donio, a te promjene su tri uzastopna trijumfa u vjerovatno jednom od najkritičnijih trenutaka u historiji kluba.

Foto: FK Željezničar

"Data je prilika mlađim igračima, koji do sada nigdje nisu bili. Al- Jabber, Mahmić i Zubanović. Daje im se polako šansa i oni je znaju iskoristiti", prokomentarisao je za Raport Đurbuzović.

I, zaista, pogotovo se to odnosi na Al-Jabbera, nekoliko sjajnih, mladih igrača do sada je bilo više nego zapostavljeno, ali to više nije slučaj.

To se, uostalom, vidi i na terenu, ali i tabeli.

Tablice omogućuje Sofascore