turski savez

Dobili batine, ali i sami tukli. Trojica igrača Džekinog kluba pozvana pred disciplinsku komisiju

Trojica igrača Fenerbahcea pozvani su pred Disciplinsku komisiju Fudbalskog saveza Turske zbog tuče s navijačima Trabzonspora poslije prvenstvene utakmice, saopćio je danas savez.

Veliki broj navijača upao je 17. marta na teren poslije utakmice koju je Trabzonspor na svom terenu izgubio 2:3, dok su fudbaleri Fenerbahcea slavili pobjedu.

Navijači domaćeg tima su napali igrače i trenera kluba za koji nastupa i Edin Džeko, dok je hrvatski golman u redoviam Fenera Dominik Livaković dobio udarac u glavu.

Fudbaler Fenerbahcea Bright Osayi-Samuel je udario jednog navijača i sada će morati da se pojavi pred Disciplinskom komisijom, baš kao i Jayden Oosterwolde koji je šutnuo istog navijača, saopćio je turski savez.

Dvojica zaposlenih u Fenerbahceu su također pozvani. Pred Disciplinskom komisijom pojavit će se i pomoćni trener Trabzonspora.

Tuča u Trabzonu izazvala je oštre reakcije u Turskoj, tri mjeseca nakon što je predsjednik kluba Ankaragucu napao sudiju poslije utakmice.

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Gianni Infantino osudio je nasilje kao "apsolutno neprihvatljivo".

Nakon tuče, 13 pristalica Trabzonspora je uhapšeno, od kojih je petoro u istražnom zatvoru.

Generalni sekretar Trabzonspora Kemal Erturk je prošle sedmice izjavio da su navijači nepravedno uhapšeni. Zahtijevao je da budu oslobođeni što je prije moguće, prenose agencije.