Predsjednik RS

Dodik: Da Nikšić i Konaković imaju imalo obraza, povukli bi Heleza

Svaki pokušaj pravdanja Helezove neuračunljivosti govori da je glavni cilj da se ne postigne nikakav dogovor i da oni na taj način najviše profitiraju

"Da Konaković i Nikšić imaju imalo obraza i političke odgovornosti, i da stvarno žele dobro BiH, kako to tvrde, sami bi povukli Heleza", kaže Milorad Dodik, predsjednik RS.

U najnovijoj objavi na Twitteru, Dodik kaže da "svaki pokušaj pravdanja Helezove neuračunljivosti" govori da je glavni cilj da se ne postigne nikakav dogovor i da oni na taj način najviše profitiraju.

"O BiH najbolje govori činjenica da na tako važnoj poziciji u Vijeću ministara imamo jednu politički neuračunljivu ličnost, koju je ispod svakog nivoa i komentarisati. Javnost treba da zna da takvom beskičmenjaku, koji provocira sukobe, prijeti i bezočno laže, "Trojka" daje podršku da to radi i da je to sve unaprijed smišljeno.

Ne bi čudilo ni da im je okupljanje "trojkaškog ansambla" u Banjoj Luci poslužilo da prikriju svoje neslaganje u Federaciji i probleme koje tamo imaju, jer ne mogu da se dogovore", kaže Dodik.

Dalje navodi da je izjava Stoltenberga "da bez RS nema nikakvog NATO puta" izazvala pravi potres u Federaciji, pa zato i dolaze svi ovi napadi, "plasiranje laži i njihovo sramoćenje u Banjoj Luci".

"Sve ove Helezove vratolomije i jesu u tom kontekstu kako bi prikrio da je sve što govori laž i jeftina manipulacija, ali za tu laž mora da se odgovara. Helez nije u cirkusu, pa da može da priča šta hoće i kako hoće, nego ministar koji za svoje neodgovorno i opasno ponašanje treba i mora da odgovara.

Šta govoriti o navodima čovjeka čije tvrdnje jedino podržavaju albanski plaćenici Alicia Kearns i Nenad Čanak", kaže predsjednik RS.