Politika

Dodik došao u NSRS i odmah napravio dramu. Prozvao šefa SDS-ovog kluba: Ti da mi pričaš o kriminalu? Pa od mene si tražio dva miliona da pređeš u SNSD

U NSRS danas će se razmatrati “inicijativa za razgovor i dijalog između strana Republike Srpske i Federacije BiH, kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rješenjima za BiH”.

Prijedlog je to Kluba poslanika SNSD-a, a u salu je stigao i predsjednik ove stranke te predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

I odmah je napravio buru.

On je na početku svog govora prozvao poslanika i predsjednika Kluba opozicionog SDS-a Miladina Stanića

Dodik je ispričao da je Stanić od njega tražio dva miliona maraka da pređe iz SDS-a u SNSD ili neku drugu političku partiju. Sve se dešavalo na sijelu kod Stanićevog kuma.

Dodik je rekao da je ovaj zahtjev odbio jer je puno tražio, a da je Stanić nakon toga cijenu smanjio na milion maraka, pa na 700 hiljada.

“Da bilo ko drugi govori o poštenju, nego se ti javio da o poštenju govoriš”, rekao je Dodik, kao reakciju na Stanićevu izjavu o korupciji u SNSD-u.

Dodik je rekao da je nakon ovog Stanićev kum rekao da su sijeno u Nevesinju, za koju je navodno Stanić tražio da se interveniše, “bilo teže nego željezo”, i da je bolje da to pusti.

“Prije rata Stanić se vozio na biciklu na kojem mu papuče nisu dolazile ni do pola stopala. Ako pričamo o kriminalu i korupciji, onda trebamo pričati o Miladinu Staniću”, rekao je Dodik.

Denis Šulić, potpredsjednik NS RS, nakon toga je odredio pauzu od pet minuta, kako bi se spriječila dalja napetost između Stanića i Dodika na sjednici, na kojoj su tema evropske integracije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare