Politika

Dodik: EU može pomoći BiH

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH danas je za medije prokomentirao obraćanje visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta u Vijeću sigurnosti UN-a, ali i susret sa Josepom Borrellom.

Kako je kazao obraćanje Schmidtovo predstavlja samo kako on navodi “dokaz nemoći Zapada”.

“Obraćanje Schmidta u Vijeću sigurnosti UN-a i optužbe predstavnika Velike Britanije na račun Republike Srpske za stanje u BiH rezultat je nemoći Zapada u pokušaju da kontroliše procese na Balkanu”, naveo je Dodik, te dodao:

“Moram da kažem, evidentna je kriza u međunarodnim institucija. Kriza je zato što je Vijeće sigurnosti prekršilo procedure i dozvolu obraćanja Schmidtu, ali i članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću. One je samo pokazao nove mržnje prema Srbima”, kazao je Dodik.

Između ostalog, kazao je da počastvovan zbog susreta sa Josepom Borrellom, visokim predstavnikom EU.

“Mi imamo određene probleme u BiH. Nismo uspjeli da provedemo izbornu reformu. Imamo lažnog predstavljenog visokog predstavnika i sve to otežava situaciju. Trebat će uložiti napore da se sačuva mir i da pokušamo provesti politički dijalog. EU naravno može pomoći. Ima dosta problema koje su posijane od strane institucija EU i sada dolazi na naplatu”, kazao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare