uvrede uoči sastanka

Dodik izvrijeđao Kojovića, nazvao ga ‘bošnjačkim parazitom’ i ‘fukarom’. On mu došao na sastanak u Istočno Sarajevo

Kojović s Nikšićem dolazi na sastanak (Foto: Raport)

Milorad Dodik danas je člana Naše stranke Predraga Kojovića nazvao 'bošnjačkim parazitom' a nekoliko minuta kasnije on mu se odazvao na poziv za sastanak.

Dodik se na Kojovića, koji je Srbin, obrušio zbog stava o Srebrenici.

"Kojović je bošnjački parazit koji pričom o Srebrenici misli da će dobiti neke poene, jer tamo neko sa srpskim imenom priča o tome kako je rezolucija 'civilizacijsko dostignuće'.

Postojanje i djelovanje takvih kao on, u Sarajevu poznatih kao 'Srbi po profesiji', je dokaz sunovrata morala, integriteta i svega onoga što je njemu nepoznato. Takvi konvertiti pričaju samo ono što odgovara onima koji ga plaćaju", naveo je Dodik.

Nazvao ga je i fukarom koje je pristala da ide niz dlaku Bošnjacima.

"On nije nikakav evropejac, a još manje građanin, nego najobičnija fukara koja je pristala da ide niz dlaku Bošnjacima. Neka proba da kaže po bilo kom osnovu nešto što muslimani ne odobravaju i vidjeće kako će proći.

Kada bi rekao bilo šta u korist Srba, objektivno, pitanje je da li bi smio izaći na ulicu. Takvi ne pripadaju nigdje, samo služe kao loš primjer na šta je sve čovjek spreman pristati samo da bi ga negdje prihvatili, a činjenica je da ga ne prihvataju nigdje, pa ni u njegovoj stranci. I sam naziv 'Naša stranka' je klasična prevara i prikrivena probošnjačka unitaristička priča koju sve sarajevske stranke zagovaraju", istakao je Dodik.