Politika

Dodik: Komšića iritira što je stranac na čiju je pomoć računao odlično shvatio prevaru Bošnjaka

Milorad Dodik, lider SNSD i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je komentarisao jučerašnji sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije u BiH.

Dodik kaže kako je Komšić obmanuo strane diplomate kako je na sceni blokada institucija u BiH. Rekao je kako to nije tačno, te istakao da predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH uredno idu na posao i obavljaju svoje dužnosti.

Dodik je rekao i kako Komšića iritira konstitutivnost naroda jer zna da on nije predstavnik naroda na čiju je poziciju sjeo.

“Priča o konstitutivnosti naroda, koja je sastavni dio Ustava, očito je nešto što Komšića strašno iritira, jer odlično zna da konstitutivnost podrazumijeva predstavljanje, a da on nije predstavnik naroda na čiju poziciju je sjeo. Јoš više ga iritira što je stranac na čiju je pomoć računao odlično shvatio prevaru kojom Bošnjaci po treći put u Predsjedništvo BiH delegiraju dva člana”, naglasio je Dodik.

PROČITAJTE  Suljagić objavio poražavajuće podatke po Dodika: Od njega se niko neće hljeba najesti

Podsjetimo, Komšić se jučer u u zgradi Delegacije Evropske unije sastao s ambasadorima svih zemalja članica EU. Nakon sastanka je predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio kako su osnovna tema bile blokade institucija bih koje su na snazi.Povezani postovi: