nema zime

Dodik najavio da nema krize za penzionere, a onda s njima zadernečio. Ne zna se još na čiji račun i je li blokiran

Vidno zabrinut bio je danas predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik kada je najavio da će u boljem bh. entitetu, kako ga predsjednik naziva, doći do 'zastoja'. Pa šta god to značilo.

Naravno, nije zaobišao prvo da se pohvali 'stabilnim' RS, da stabilniji ne može biti. Potom je najavio 'manje' finansijske probleme.

“Nema značajnijih izazova u okviru budžeta i izvršavanju obaveza, s tim što je moguće da u nekoj dinamici dođe do malih zastoja, ali ne na penzijama, plaćama, socijalnim davanjima i dugu prema inostranstvu”, kazao je Dodik.

Nije, recimo, naveo da se nedavno Vlada RS zadužila za 15 miliona KM, čak pet miliona maraka više nego što je bilo planirano, nije naveo da je entitet kojem je na čelu u debeloj finansijskoj krizi, da je zaglibio i sve više tone u dužničko ropstvo.

Nije pomenuo ni to da su crne liste zacrnile dio entiteta kojim vlada, da su sankcije koje su uvele Sjedinjene Američke Države, prvo njemu, pa onda i dijelu loze Dodik zbog antiustavnog djelovanja i poziva na secesiju, pojedincima te kolektivima počele ostavljati posljedice, da su im blokirani računi i da para nema. (Za Dodika se nađe)

A, ipak, kao da je sve u najboljem redu, danas najavljuje da će doći do 'manjih' finansijskih problema.

Neće, kako je rekao, između ostalih pogoditi penzionere, pa je večeras zadernečio s penzionerima i poručio da je SNSD partija koja je uvijek vodila računa o penzionerima, o njihovom ekonomskom i socijalnom statusu, jer su to zaslužili svojim radom.

"Podržavali smo i njihove aktivnosti. Tako je bilo i danas u Banjoj Luci, gdje sam prisustvovao druženju u organizaciji Aktiva penzionera", napisao je Dodik na društvenim mrežama, ali nije naveo na čiji račun se dernečilo, niti da li je blokiran.