stišće se obruč

Dodik: Nakon rezolucije narod RS će jasno vidjeti u čijem grmu čuči opozicija

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da su PDP, SDS i ostale opozicione stranke izabrale put izdaje srpskih interesa i sve što oni rade i govore je izdaja svakog Srbina u RS, ponovni pucanj u srpske žrtve i najveća sramota za sve Srbe.

"U ovim osudnim trenucima kada svi zajedno trebamo stati na branik otadžbine i reći da nećemo dopustiti da se primjenjuje odluka nekog tamo nelegitimnog stranaca, njemačkog državljanina, rehabilitatora fašizma, oni su izabrali baš da stanju uz njega i time potvrdili da je istina sve što smo do sada govorili - da su napravili dogovor kako bi kao nelegitimni Srbi nelegitimnog Christiana Schmidta došli na vlast prevarama, jer znaju da ih narod u RS neće već decenijama upravo zato jer su saradnici stranaca i zapadnih ambasada", istakao je Dodik.

Komentirao je i ponašanje opozicije u vremenu kada je jedinstvo svih političkih partija neophodno radi očuvanja RS, pa kazao da su njihove aktivnosti u suprotnosti sa svim onim što srpski narod, RS i njeni predstavnici, koji su legitimno izabrani na demokratskim izborima, žele i hoće, a to je očuvanje Republike koja je jedini garant opstanka Srba na ovim prostorima.

Opozicija u RS, dodao je on, podriva i ugrožava status srpskog naroda i integritet svih Srba, jer svojim ponašanjem i podaništvom strancima, samo da bi se lažima i prevarama dočepali vlasti, predstavljaju direktnu prijetnju opstanku Republike Srpske u kapacitetu koji ima.

"Srbi koji šute i poslušno klimaju glavom na ono što Zapad pokušava da uradi sa rezolucijom o Srebrenici nisu Srbi. Sve ovo što gledamo od Schmidtovog nametanja svega i svačega, pokušaja otimanja imovine, rezolucije, združene aktivnosti Nijemaca, Britanaca i Amerikanca, sve ima isti cilj - da obesmile Dejton i ponište RS", kazao je predsjednik RS.

On je naglasio da opozicija na to šuti i šutjet će, jer to jedino znaju i mogu, s obzirom na to da su plaćenici i izdajnici koji ne biraju sredstva da bi došli do svog cilja, žrtvujući i RS i srpski narod.

"Uprkos sramnim htijenjima i željama opozicije, preduzećemo sve mjere da bi obezbijedili da se zaštite srpski nacionalni interesi, i to zahvaljujući stabilnoj i funkcionalnoj vlasti koju RS ima. Poslije rezolucije ništa neće i ne može biti isto. Tada će i narod RS jasno da vidi u čijem grmu čuči opozicija", istakao je Dodik.