O SDS-u

Dodik naružio Miličevića: Bacili su kamen prema meni, lutanja o probosanstvu su ih izvela iz RS

Predsjednik RS Milorad Dodik poručio je Milanu Miličeviću da je nacionalno odgovorna politika i čuvanje institucija RS na koje je SDS iz animoziteta prema njemu bacila kamen.

Upitan da prokomentariše izjavu predsjednika SDS-a Milana Miličevića da će ova stranka na političku scenu vratiti odgovornu nacionalnu politiku, Dodik je izjavio Srni da kada predsjednik SDS-a kaže da ga na ponašanje u institucijama BiH ne obavezuje stav NSRS, onda nemamo problem s nacionalno neodgovornom politikom, već odsustvom bilo kakve nacionalne politike.

Dodik je rekao da novi predsjednik SDS-a Milan Miličević, umjesto floskula o vraćanju odgovornoj nacionalnoj politici, prvo mora SDS vratiti kući.

"Lutanja o probosanstvu su ih izvela iz RS, odvojila od naroda i velikog broja članstva. Radujem se da će u institucije RS kao sagovornik doći reformisan SDS. I ovo moje očekivanje je očekivanje nacionalno odgovornog političara", istakao je Dodik.

Što se tiče Miličevićeve teze o, kako je rekao, dogovorenoj predstavi između predsjednika RS i Christiana Schmidta, Dodik je pozvao predsjednika SDS-a da istu predstavu odigra i on, pa da na sud ne ide sam.

"Svoditi nelegalan dolazak njemačkog političara u BiH na odnos sa Dodikom je prvorazredni nacionalno neodgovoran stav. Bojim se da Miličević ne shvata šta se dešava ili se prosto plaši da shvati, jer u tom slučaju bi morao zauzeti drugačiji stav. A ovakav SDS nema stav o najvažnijim nacionalnim pitanjima", rekao je.