Vijesti

Dodik: Nisam kao Alija da žrtvujem mir za BiH, na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva glasat ću protiv svih odluka

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je da će na sutrašnjoj sjednici Predsjedništva glasati protiv svih odluka, u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske.

Lider SNSD je izjavio kako on “nije kao Alija Izetbegović da žrtvuje mir za BiH, jer nije spreman da žrtvuje mir za Republiku Srpsku”.

-Ja sam spreman da sebe žrtvujem za Republiku Srpsku. Mi ne želimo ništa što nama nije dato Ustavom. Ovdje se radi o pravima. Ovo nije ludilo Milorada Dodika, kako to neki kažu, nego nasušna potreba RS. Oni iz SDS-a i PDP-a nikada nisu razumjeli za šta smo se mi borili u gotovo nemogućim okolnostima – rekao je Dodik za RTRS.

Dodik se osvrnuo i na Srpsku demokratsku stranku za koju tvrdi da nema veze sa onim SDS-om koji je bio narodni pokret.

-Jedan broj ljudi glasa za njih, ali to nema veze sa onom Srpskom demokratskom strankom koja je povela narod. Profil ove stranke nije isti kao onaj ranije koji je više bio narodni pokret – dodao je Dodik.

Dodik je kazao i kako će sutra glasati protiv svih odluka u Predsjedništvu BiH.

-Nemam problem da odem tamo i glasam protiv – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da se ne smije zaboraviti borba za ustavne nadležnosti Republike Srpske, a njegov glavni cilj je ne dozvoliti promjene Ustava BiH. Lider SNSD kaže da to znači da se moraju vratiti nadležnosti, a to vrijeme je došlo.

Dodik kaže da je čekao i razlog da to učini, a to su bivši predstavnik Valentin Inzko, Željko Komšić, Bisera Turković, Christian Schmidt koji se “predstavlja da jeste ono što nije”.

On je istakao da nema šanse da odustane od svega toga, te naglasio da oni koji govore o sukobima to čine da prestraše narod i brane ono što je oteto.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare