Milorad Dodik Michael Murphy Ambasada SAD
Politika

Dodik: O kakvom kraju Murphy priča? Da nije onaj iz Hadžifejzovićevog dnevnika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je BiH prihvatila agreman američkog ambasadora Michaela Murphy u najboljoj vjeri da će se on baviti svojim, a ne poslom legalno biranih političara u BiH.

Reakcija je uslijedila nakon saopćenja ambasade SAD u koji su kritizirali najavu donošenja dva zakona u RS.

“Ambasador Michael Murphy mora da prestane da se ponaša kao predsjednik političke partije u BiH ili advokat islamske zajednice. On je predstavnik SAD i pozivam ga da se konačno počne tako ponašati, jer svačije strpljenje ima kraj”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da zakoni koje Republika Srpska namjerava da usvoji ne tiču se SAD i postoje u najrazvijenijim demokratskim državama, a jedan će Republika Srpska čak da prepiše navodno iz SAD.

“Ali, izgleda da je upravo taj zakon izvan SAD najveći problem za Amerikance jer bi konačno svi znali gdje završava američka višemilionska tzv. pomoć civilnom društvu. Ako Amerika želi da zna od čega se finansiraju organizacije civilnog društva u svojoj državi, zašto ne može da shvati da i mi želimo isto”, rekao je Dodik.

U saopćenju Ambasade je rečeno da zakon koji planira Dodik usvojiti u NSRS nema nikakvih dodirnih tačaka sa onim iz SAD.

“Taj film smo već gledali i znamo kako će završiti”, naveli su ističući primjer Rusije

Dodik je kazao da ne znam o kakvom filmu Murphy govori kad kaže da mu zna kraj, upitavši da nije možda onaj iz Hadžifejzovićevog dnevnika?Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare