Vijesti

Dodik ponovo udario na Inzka. Nazvao ga neprincipijelnom ruinom i uporedio s Kurtom Waldheimom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas novinarima u Banja Luci da se 2.100 medicinskih radnika iz RS do sad prijavilo za vakcinaciju protiv COVID-a u Srbiji.

Govoreći o ponovljenim izborima u Doboju i Srebrenici, Dodik je rekao da je SNSD, čiji je on predsjednik, zajedno sa svojim koalicionim partnerima “učinio sve da se pripreme ovi izbori”.

“Bošnjacima je bilo stalo do toga da se Srebrenica problematizuje, pa su ovi iz SDS-a i PDP-a prihvatili uz uslov da se problematizuje i Doboj”, ponovo je Dodik u svom stilu.

Dodik je ovom prilikom ponovio ranije iznijet stav da ne treba birati novog visokog predstavnika i da se kancelarija visokog predstavnika u BiH zatvori.

PROČITAJTE  I Centralna banka BiH se oglasila o lažnim novčanicama koje su se pojavile

“Nama ne treba novi visoki predstavnik, pozdravljamo stav Moskve da se zatvori kancelarija visokog predstavnika.”

Dodik je ocijenio ponašanje visokog predstavnika Valentina Inzka kao neprincipijelno ponašanje jedne ruine koja je ovdje prisutna nepravedno.

“Austrija je imala Kurta Walheima koji je učestvovao u fašističkim pokretima koji su se ovuda kretali. On je na kraju karijere okarakterisan kao predstavnik fašističkog pokreta tog vremena. On je umro, ali nije poznato da li je neko toj Austriji tražio da se sva odlikovanja povuku, što govori o neprincipijelnom ponašanju samog Inzka”, dodao je on.

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare