skandalozno

Dodik poručio Konakoviću: Znao sam da si levat, ali da si toliki, nisam ni pretpostavljao

Pingponganje na relaciji Dodik - Konaković nije novost, ali od jučer je doseglo tačku ključanja.

Naime, jučer je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, boravio u Luksemburgu na sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU i ministara vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana. Konaković je objasnio kolegama u čemu je problem koji koči Bosnu i Hercegovinu na evropskom putu. Dodik i njegovi kompanjoni, te ruski maligni utjecaj u BiH.

To nije prvi put da Konaković upozorava na ruski maligni utjecaj u našoj zemlji koji se ogleda prvenstveno kroz djelovanje Milorada Dodika. Potonji je nedavno stigao iz Rusije u kojoj ga je predsjednik ove zemlje, diktator Vladimir Putin odlikovao ordenom, a poznato je da se orden ne dodjeljuje tek-tako, nego po zaslugama. Čime ga je predsjednik manjeg bh. entiteta zaslužio i za šta, to još nije poznato.

Potom je sinoć Dodik promptno reagirao i na sva zvona objavio 'ekskluzivni snimak' nastupa Konakovića u Luksembrurgu.

Ministar vanjskih poslova BiH sinoć je za Raport komentirao Dodikovu najavu:

“Bilo bi baš dobro da objavi šta sam govorio na sastanku sa ministrima vanjskih poslova EU, al’ ja mislim da neće i da ne smije.

Šta je Dodik jučer rekao, to je danas i učinio, pa je objavio ne ekskluzivan, nego skandalozan nediplomatski snimak, odnosno isječak iz filma na kojem govori legendarni srbijanski glumac Bata Živojinović.
"Ja Rusiju sanjam svake noći", govori Bata dobro poznatu rečenicu iz kultnog filma „Tri karte za Holivud“ dok se nalazi u pritvoru.

Nakon ove Dodikove igrarije i besmislenog pokušaja diskreditacije ministra, Konaković se ponovo oglasio:

"Dodik je samo naljutio šefa i uplašio špijuna-snimatelja (vidio sam ga nenaspavanog danas u Lux), a na kraju nije objavio nikakav snimak, kako sam i najavio. Ovih ću dana našoj javnosti od riječi do riječi objasniti sve što se dešavalo i govorilo u Luksemburgu, do detalja", poručio je Konaković.

Ali, ni tu nije kraj. Dodik je, zaboravljajući, valjda, da obnaša funkciju predsjednika jednog entiteta i ponašajući se kao da je u kafani, ili ga je ponio pomenuti film, pa pomislio da je vrsni glumac poručio Konakoviću na društvenim režama:

"Dino, bolan, znao sam da si levat, ali da si toliki levat, nisam ni pretpostavljao. Svi su još sinoć shvatili da te sprdam, samo se ti primio k'o saučešće!".