Vijesti

Dodik poručio Murphyu: Ovoga se ne bojimo, mijenjajte oružje za zastrašivanje

Predsjednik bh. entiteta RS i lider SNSD-a Milorad Dodik ponovo je komentarisao prelijetanje američkih borbenih aviona iznad BiH poručivši da se "ne boje" i da im "je poznato".

"Američki avioni u vazdušnom prostoru Republike Srpske bez odobrenja ili saglasnosti nadležnih nije akt ni saradnje ni prijateljstva, već upravo suprotno. Michael Murphy se sve teže nosi s činjenicom da predstavlja SAD", naveo je Dodik na Twitteru.

Ambasadoru SAD u BiH, Michaelu Murphyu poručio je da "bi mu možda bilo bolje da neko vrijeme odmori na nekoj udaljenoj destinaciji".

"Nećemo mu se obraćati, samo ću mu poručiti: Mijenjajte oružje za zastrašivanje. Ovoga se ne bojimo, a i poznato nam je", poručio je Dodik.

Podsjetimo, dva B-1B Lancer bombardera Zračnih snaga SAD izvršila su niski prelet iznad Sarajeva i drugih gradova u Bosni i Hercegovini. Kako su poručili iz SAD, znak je to čvrstog partnerstva između SAD i Oružanih snaga BiH (OSBiH) i trajne posvećenosti suverenitetu, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru BiH.

Nakon preleta, novinarima se kratko obratio Murphy koji je prisustvovao navigiranju američkih aviona iznad BiH i poručio da "ako Dodik ima problem s tim, neka nam se obrati".