traži sastanak

Dodik poziva partije iz manjeg bh. entiteta: Donesimo zakon RS o izborima i sprovedemo ih po našem zakonu

Apsolutno je neprihvatljiva odluka CIK-a da SDS ne može da učestvuje na izborima, navodi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"To je protivno svakom demokratskom principu i govori o tome šta je CIK - jedan monstrum koji je tamo izabran upravo pomoću glasova samog SDS-a.

Zanimljivo je da su i njihovi predstavnici koje su oni predložili u CIK podržali takvu odluku. Da nisu, vjerovatno bi bilo korektno da napuste CIK", tvrdi Dodik.

Očigledno je, dodaje on, tu u pitanju neka druga igra, pokušaj da se sada okrive svi za takvo stanje u SDS-u, a koje su kreirali Amerikanci.

"I podanička pozicija SDS-a prema Amerikancima dovoljno govori o svemu.

Sam pokušaj da napravimo izborni zakon RS i činjenica da je on još uvijek u proceduri, govori koliko smo bili u pravu kada smo to radili.

Ali, politika SDS-a se svodi samo na politiku anti-Dodik, a ja nisam taj koji bi sada trebao ili mogao da učini bilo šta drugo osim da očekujem od njihovog predsjednika da zakaže sastanak svih političkih partija.

Moj prijedlog je da se taj sastanak održi što je prije moguće i da se sve političke partije koje su se prijavile na izbore povuku i da se usmjerimo na donošenje zakona Republike Srpske o izborima i sprovedemo ih po našim zakonima", navodi Dodik.

Tada će SDS imati priliku da učestvuje na izborima, smatra Dodik.

"Svako drugo ponašanje SDS-a je kukavičko i jadikovanje nad vlastitom nemoći i nesposobnostima.

Još jednom ponavljam, očekujem da Miličević (Milan Miličević, predsjednik SDS-a, op.a.) zakaže sastanak svih predsjednika političkih partija koje su se prijavile na izbore", objavio je Dodik.