Politika

Dodik se oglasio odnekud: Da li Izetbegović misli vojnom intervencijom disciplinovati Srbe!?

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik oglasio odnekud na RTRS te poslao poruku Bakiru Izetbegoviću.

Naime, bilo je najavljeno da će se Dodik danas sastati u Moskvi s Vladimirom Putinom, ali cijeli dan preko RTRS i Srne šalje neke poruke.

Najnoviju je poslao Izetbegoviću. Dodik je naveo da BiH ima problem sa “velikomuslimanskim nacionalizmom čiji je glavni ideolog Bakir Izetbegović”.

“Priča o funkcionalnoj BiH je samo paravan za stvaranje muslimanske države na Balkanu, a svi koji se s tim ne slažu treba da budu kažnjeni. Zato Bakir Izetbegović poziva SAD da upotrijebe nešto ubjedljivije protiv Republike Srpske od sankcija”, rekao je Dodik Srni navodno upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da sankcije Dodiku nisu dovoljne i da se, kako kaže, mora uraditi nešto više i bolnije.

Dodik je upitao “da li je Izetbegoviću na umu vojna intervencija i da li misli da će tako disciplinovati Srbe?!”

“Poziv na intervenciju protiv Republike Srpske dokaz je da muslimani ne žele dijalog ni dogovor. To bi trebalo da bude jasno svima koji su se upetljali u ovu krizu”, rekao je Dodik.

Izetbegović je u intervjuu za BBC, između ostalog, rekao da sankcije Miloradu Dodkiu nisu dovoljne, te dodao da se mora učiniti nešto mnogo više i učinkovitije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare