Politika

Dodik sutra nastupa kod Vučića: Priznao je nešto što dosad nije smio

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će na sutrašnjem sastanaku u Beogradu upoznati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim razvojem situacije u BiH i sa tim da Republika Srpska ne vjeruje u slatkorječive, lažne dobre namjere nekih zapadnih faktora i Bošnjaka. 

– I ovaj sastanak predstavlja kontinuitet ranijih sastanaka. Razgovaramo o situaciji i dogovaramo se o mogućim reakcijama koje su uvijek vezane za naša prava – rekao je Dodik i dodao da u Sarajevu uvijek pokušavaju da “donesu neku odluku da smire Republiku Srpsku, a poslije toga po pravilu slijedi još gora odluka”.

Dodik kaže da razumije šta Srbija može da učini, a šta ne, te da od Vučića ne traži podršku u cijelosti, ali očekuje razumijevanje koje “mora da postoji”.

PROČITAJTE  Šta se dešava u Srbiji? Hiljade Srba ponovo se diže protiv Vučićevog režima, a izgleda tek slijedi haos: Svaka kuća ima čekić...

Dodik je rekao da mnogi koji odlučuju o BiH samo površno gledaju pravo, ustav i međunarodne akte i sa pozicije politike sile pokušavaju da kreiraju odnose.

– Mi moramo to da zaustavimo jer nakon godinu ništa od Republike Srpske neće biti. Јa sam čovjek koji je uložio svoj politički život u ovo. Čujem danas svašta o sebi, a bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv. Nisam glup da bih se junačio pred Amerikom, ali Amerika nije u pravu, “tetoši” neke Srbe ovdje, podvaljuje i pokušava da nam nametne rješenja, priča o zajedničkoj državi, a pravi muslimansku državu kojom su veoma zadovoljni u Sarajevu – rekao je Dodik.

On je rekao da je potpuno vidljiv ujedinjeni politički blok Bošnjaka, što nije slučaj sa predstavnicima Srba.

PROČITAJTE  Nikšić: Prvo treba osigurati da izbori budu pošteni. Bojkot? I u Srbiji je bio, pa sad neki preko TV-a gledaju Skupštinu


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare