Politika

Dodik tvrdi da nije vrijeme za posjete: Komšić i Džaferović nešto su smuvali sa Milom Đukanovićem

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je povodom najavljivane posjete crnogorskog predsjednika BiH kako nije vrijeme da se “jednom Milu Đukanoviću da mikrofon u Sarajevu da bi propagirao normalnu situaciju u Crnoj Gori, a ustvari je dramatična”.

Dodik je za Televiziju Pink ustvrdio da su ostala dva člana Predsjedništva BiH zapravo “nešto smuvali sa Đukanovićem” i dogovorili, a onda htjeli da to nametnu kao zvaničnu posjetu BiH.

On je kazao da je kao član Predsjedništva, čija je saglasnost potrebna, predložio da se Đukanovićeva posjeta pokuša odgoditi, jer je to “bilo logično u trenutku kada se srpski narod, srpski pravoslavni vjernici i Srpska pravoslavna crkva bore za svoje pravo”.

Naravno, Komšić i Džaferović to nisu htjeli i morao sam da iskoristim mehanizam vitalnog interesa i vratim problem u Narodnu skupštinu Republike Srpske gdje se donosi konačna odluka. I bez obzira na pokušaj opozicije da to napravi dramatičnim, dvije trećine Narodne skupštine reklo je da u ovom trenutku Milo Đukanović ne treba da dolazi”, rekao je Dodik.

Povodom podrške koju je srpski teniser Novak Đoković dao litiji u Crnoj Gori, Dodik je istakao da je Đoković dobitnik najvišeg ordena Srpske pravoslavne crkve, te napomenuo da su i sportisti ljudi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare