Opet lupa gluposti

Dodik uoči Bajrama napao reisa Kavazovića. Spominje Zelene beretke i Handžar diviziju

Prije 30 godina Alija Izetbegović je žrtvovao mir za BiH. Husein Kavazović prijeti istim scenarijem 30 godina kasnije, kaže Dodik

Mislim da bi bilo pristojno da se reisul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović uoči velikog muslimanskog praznika ne bavi politikom. Poručio je to predsjednik bh. entiteta RS i lider SNSD-a Milorad Dodik koji se u zadnje vrijeme jako trudi biti "svakom loncu poklopac".

Otkako je počeo koristiti X (bivši Twitter) Dodik ne propušta priliku da ostavi svoj komentar na sva moguća dešavanja u BiH pa i regionu, ali sada je otišao korak dalje pa se obrušio na muslimanskog poglavara Huseina ef. Kavazovića i to uoči jednog od dva najveća muslimanska praznika Kurban bajrama.

"Traži od nas da ih zovemo onako kako hoće, a nas naziva bosanskim Srbima. Mi nismo bosanski Srbi, već Srbi. A ljutite se kad vas nazivamo bosanski muslimani, a ne Bošnjaci. I nemojte da brinete o nama Srbima, jer veoma dobro znamo kako ste brinuli o nama kad ste formirali Handžar diviziju i Zelene beretke", naveo je Dodik.

Dodao je da "ne možete nama Srbima držati nikakve lekcije".

"Republika Srpska je u BiH unijela svoju teritoriju i suverenitet, a to može i da iznese", naveo je Dodik čime je ponovo indirektno zaprijetio otcjepljenjem RS.