Mile cirkuzant

Dodik zamjerio Schmidtu i Murphyju što ne brane RS od Heleza. Kaže da on neće šutjeti

Predsjednik bh. entiteta RS i najveći destabilizirajući faktor u BiH, ratnohuškač, negator genocida… i moglo bi se još pridjeva pripisati Miloradu Dodiku, obrušio se na ministra odbrane BiH Zukana Heleza jer su mu zasmetale - a možda se i prepao, jasnih Helezovih poruka u kojima upozorava Dodika i njemu slične da je BiH suverena država i da će svaki pokušaj njene destabilizacije naići na jasan odgovor.

Dodik je na svom nalogu na X-u posvetio malo dužu objavu od uobičajenih upravo ministru Helezu.

Tako Dodik navodi da je trideset godina RS davala šansu Bosni i Hercegovini, a da su navodno isto toliko vremena "Bošnjaci samo nastojali da unište Republiku Srpsku i od BiH naprave islamsku državu".

Ovo nije prvi put da Dodik iznosi ovakve nebuloze i neutemeljene tvrdnje, ali treba biti oprezan i ne navikavati se na njih jer "sto puta izgovorena laž postaje istina".

Dalje Dodik proziva Zapad, tačnije ambasadora SAD u BiH Michaela Murphya i visokog predstavnika Christiana Schmidta što ne reaguju na Helezove izjave, a upravo je Dodik taj koji brutalno vrijeđa Murphya i Schmidta i ne priznaje njihove funkcije.

Njegovu objavu prenosimo u nastavku:

"Ako je Zapad sve vrijeme okretao glavu od te činjenice, vjerujem da će poslije istupa Zukana Heleza konačno progledati. Koliki god cirkusant bio Zukan Helez, njegove posljednje prijetnje upućene Srbima i Republici Srpskoj govore kakvu su sudbinu bošnjački političari namijenili nama Srbima.

Davno je rečeno - "što trijezan misli, to pijan govori", a Helez je sve rekao. Njegova ratnohuškačka, šovinistička retorika, mržnja prema svemu srpskom, kulminacija je destruktivne bošnjačke politike. Prijetnje ratom i uništenje Srba su vrhunac kršenja Dejtonskog sporazuma i najveća prijetnja miru od njegovog potpisivanja do danas. Kao što je Alija Izetbegović 1992. na pruženu ruku Srbije odgovorio ratom, tako i danas Helez na poruke mira, tolerancije, saradnje Srbije i Republike Srpske odgovara prizivanjem rata.

Sramota je ćutanje Murphya, Schmidta i ostalih, uvijek spremnih da reaguju na sve. Sramota je ćutanje političara iz Sarajeva. Mi na ovo nećemo ćutati", zaključio je Dodik.