Ko laže?

Dodikov (lažni) spisak: Prvo lažni Schmidt, pa Lagumdžija, Konaković, sad i Bećirović

Dodik se obrušio na BHRT zbog Svjetskog prvenstva u Kataru

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović iznosi laži na račun RS i da se sa njim ne može otvoriti nikakav dijalog.

Dodik je istakao da su odnosi između Banje Luke i Sarajeva možda na najgorem nivou i da je mir jedina vrijednost za koju se zalaže.

Kazao je da je situacija u BiH katastrofalna.

Dodik je reako da nisu tačne tvrdnje Bećirovića da govori u ime BiH već da je iza svega toga laž, kao što je laž i sve što kaže.

"On je tip koji u sebi ima dosta patološkog, ne možete da otvorite nikakav dijalog, ne možete ništa da učinite. On ima neku svoju priču, svoju istinu. Ne treba zaboraviti da je pisao da su Srbi izvršili nekoliko genocida još i prije 100 godina nad Bošnjacima, što nikakva nauka ne može da verifikuje kao naučno dokazane činjenice", rekao je Dodik.

Ali, dodao je, nije samo Bećirović problem, već i to to što čine Zlatko Lagumdžija i Elmedin Konaković koji prepričava zajedničke sastanke.

"Tačno je da sam došao i rekao hoćemo ljudi da nastavimo dalje? Hoćemo, ali prvo moramo da završimo ono što smo dogovorili. Јesmo se dogovorili da ćemo mijenjati Centralnu izbornu komisiju? Јesmo. Hoćemo li ovo uraditi? Oni šute. Hoćemo li usvojiti budžet koji smo dogovorili? Hoćemo. Hajde onda ove dvije tačke i CIK i budžet da završimo. A on iz toga napravi da nešto nije dao", kazao je Dodik.