prijedlog na stolu

Dodikova koalicija dogovorila: Šaljemo poziv svim strankama u RS da se dogovorimo po kojem zakonu ćemo na izbore

U Banjoj Luci je danas održan sastanak vladajuće koalicije u entitetu RS. Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić najavio je za ponedjeljak održavanje sastanka predsjednika svih političkih stranaka iz Republike Srpske kako bi odlučili o daljim koracima povodom predstojećih lokalnih izbora.

"Odlučili smo da ja, kao predsjednik Narodne skupštine, pozovem sve predsjednike političkih stranaka iz RS, kao i predstavnike lokalnih partija koje nisu na republičkom nivou i nemaju poslanike, ali imaju odbornike, i da u ponedjeljak imamo razgovore na tu temu", rekao je Stevandić.

On je rekao da vladajuća koalicija nije donijela odluku po kojem će zakonu izaći na izbore, jer je riječ o pitanju od općeg značaja o kojem je potreban usaglašen stav.

"U zavisnosti od stava opozicije možemo li se usaglasiti, ako ne, u utorak ćemo imati novi sastanak vladajuće koalicije na kojem ćemo donijeti odluku", rekao je Stevandić nakon sastanka.

On je rekao da je prijedlog da izbori budu odloženi i provedeni po Izbornom zakonu RS.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je prije ovog sastanka, odnosno nakon sjednice Predsjedništva svoje stranke, pozvao sve stranke u RS da ne izađu na izbore koje je raspisao CIK po nametnutim pravilima visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.