ne prestaje vrijeđati

Dok traje sjednica Predsjedništva BiH Dodik se obrušio na Bećirovića i Komšića: Ili je senilan ili ne razumije

Dok traje sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi trebao biti imenovan novi načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik obrušio se na Denisa Bećirovića i Komšića.

Upravo njih dvojica navodno blokirao izbor Gojka Kneževića, a na mjesta njegovih zamjenika za operacije, odnosno resurse, Marko Stojčić i Mirsad Ahmić.

Dodik je sad na X-u ispalio niz optužbi na njihov račun.

"Prvo su najavljivali dolazak Stoltenberga, plasirali priču da smo već u NATO. Dođe Stoltenberg i objasni im da nema ništa od te priče, a Bećirović i dalje mlati o nekom NATO putu. Čovjek je ili senilan ili ne razumije. I kako s takvima raditi bilo šta?

Blokiraju imenovanje srpskog generala. Rade sve da bi spriječili napredak RS, ali im to ne uspijeva. Na svim adresama dobijaju isti odgovor i opet idu po svom, ruše dogovore i samu BiH.

Onda čujete Komšića koji bi pravio neku državu oružjem. Kojim oružjem i koju državu bi on čuvao? I međunarodna zajednica ostaje nijema na sve njihove provokacije i dizanje panike novim zveckanjem oružja. Ti ljudi krše Dejtonski sporazum, krše Ustav, zakone i cijeli svijet ćuti o tome", rekao je Dodik.