Region

Đoković finansira veliki projekt s doktorom koji je koronu proglasio najsmješnijim virusom u historiji?

Novak Đoković ima još jedan veliki turnir u kalendaru za odigrati u 2020. godini, riječ je o ATP Finalsu u Londonu, no prije uzbuđenja na Otoku iskoristio je slobodno vrijeme ne bi li se družio s prijateljima u Srbiji, ali i sa poslovnim saradnicima. Jedan od njih je i kontroverzni ljekar Branimir Nestorović, pulmolog s kojim sprema i - zajednički projekt...

"Čekam Novaka i kad završi s turnirima, mi krećemo u projekt. Tri, četiri projekta, jednako važna", poručio je doktor, prenosi Jutarnji list.

Lik i djelo Nikole Tesle inspiracija su za Nestorovića, a u tom projektu učestvovat će, čini se, finansijski prvi teniser svijeta.

"Tesla je imao čuveni aparat s kojim je liječio karcinome krajem 19. stoljeća i to s nevjerovatnom efikasnošću. Onda mu je aparat zabranjen u Americi, a on proglašen za šarlatana", rekao je Nestorović za Telegraf.

O Novaku je još ovo rekao...

"Jako daleko je otišao u mentalnom smisli. Rekao sam mu da je prerano postao misaono biće, a on se smijao. Postao je brzo ozbiljan čovjek i jako dobar čovjek. I zato me jako smeta kad neki Srbi ne navijaju za njega, to me užasno vrijeđa", rekao je pulmolog.

Nestorović je krajem februara proglasio koronavirus najsmješnijim virusom u historiji:

"Pa ja ne mogu vjerovati da narod koji je proživio sankcije, bombardiranje, svakakva maltretiranja, da će se uplašiti najsmješnijeg virusa u historiji čovječanstva. Ja sam čak bio protiv testiranja, stavljanja maski, pa to je u potpunosti besmisleno...", samo je dio repertoara jednog od najcjenjenijeg srbijanskog pulmologa na temu koronavirusa.

A komentari na moguću saradnju uglavnom idu u smjeru, "Novače, drži se reketa i lovi rekorde"...