Novine iz Mete

Dosta vam je dosadnih stickera na Instagramu? Napravite vlastiti

Ovo je samo još jedna u nizu novosti u Meti kojima je cilj dati više kreativne slobode korisnicima direktno na njihovim pametnim telefonima

Instagram je predstavio novu opciju kojom će uređivanje objava i priča biti još zabavnije. Korisnici od sad mogu stvarati vlastite "naljepnice" odnosno stickere i to od vlastitih fotografija ili fotografija koje prikupe tokom surfanja internetom i društvenim mrežama, te ih lijepiti na objave.

Kako to funkcionira u praksi pokazao je šef Instagrama Adam Mosseri na svom kanalu. Dovoljno je odabrati temeljnu fotografiju ili video i potom iz izbornika odabrati opciju "Create Sticker". Na ekranu će se pojaviti nedavno snimljene fotografije, a na korisniku je da odabere onu koju želi pretvoriti u naljepnicu.

AI potom detektira predmete i osobe/životinje na fotografiji i predlaže izgled naljepnice. Korisnik može prihvatiti taj automatizirani odabir ili pak ručno odabrati što točno želi označiti kao naljepnicu.

Nakon nekoliko sekundi obrade, naljepnica je gotova i moguće ju je nalijepiti bilo gdje u Story, Reels ili pak objavu.

Kao i kod svih ostalih novosti koje Meta uvodi, ova se opcija neće pojaviti svima istovremeno, već će biti postepeno dostupna korisnicima diljem svijeta.

Ovo je samo još jedna u nizu novosti u Meti kojima je cilj dati više kreativne slobode korisnicima direktno na njihovim pametnim telefonima.

Tako su iz Mete nedavno najavili mogućnost uređivanja fotografija pomoću umjetne inteligencije (što će biti posebno istaknuto na fotografiji), ali i opciju uvođenja AI stvorenih naljepnica. U prijevodu, korisnik će samo opisati kakvu naljepnicu želi, a umjetna inteligencija izbacit će mu nekoliko prijedloga. Radi se, prije svega, o crtanim naljepnicama, kojima je moguće dodatno ukrasiti odnosno istaknuti objavu.